Osteo Historie

Grundlæggeren af den osteopatiske skole ( læge Andrew Taylor Still, 1828 – 1917) fandt frem til, at der består en tæt sammenhæng mellem bevægelsesapparatets funktionelle udvikling og almen sundhed.

A.T. Still arbejdede som kirurg i Kansas (U.S.A.) i slutning af det 19. århundrede dengang døde tre af hans børn af hjernhulbetændelse. Han kan kun hjælpeløs se på – medikamenter hjalp ikke. Still gik på jagt efter en ny medicin, en medicin der ikke har behovet for medikamenter. Han vil ikke behandle symptomer, men vil finde begrundelse af en sygdom. En medicin som ikke gør kroppen rask, men en medicin som vil sætte kræfterne i kroppen i gang til at hjælpe sig selv. Denne medicin kalder han ”osteopati”. i 1892 opretter Still den første skole for osteopati i Kirksville, Missouri.

I de sidste 100 år, har behandlingsmetoderne udviklet sig til et effektivt behandlingssystem til at behandle smerterne og skader i muskel-skelettet, påvirker organsystemet, forbedre blodcirkulationen, vene- og lymfesystemet som får indflydelse i nervesystemet og hjerne/rygmarksvæsken.